Alla inlägg under maj 2016

Av michaelaskrypin - 24 maj 2016 13:31

Idag blev det VAB dag för mig. Sitter just nu ute i solen och njuter medans sonen vilar på soffan. Klagar inte!
Har under förmiddagen filat på min inlämningsuppgift i kursen. Snart färdig, skönt!

Men syftet med inlägg är att uppmärksamma hudsjukdomen Psoriasis. Idag är det våga visa fläckar dagen
En sjukdom jag haft sen 12 års ålder. Jag har aldrig skämts för att gå runt i kortärmat och barbent. Vill folk glo så får de glo.
Jag har haft turen att vara befriad från klåda och det har inte varit jätte stora områden. Började i hårbotten och spred sig sedan till knän och armbågar. Och på senare år har det satt sig i naglar och hörselgångar.
Smörjer in mig ibland på vinterhalvåret och på vår/sommar får solen vårda mig.
Till er alla med psoriasis, kämpa...Bra metoder finns. Bilden visar hur jag ser ut.

Kram på er!

M

[Bild]

Av michaelaskrypin - 23 maj 2016 16:58

Då var det måndag igen, den här dagen har bjudit på jobb och en massa solsken och värme, härligt!

Mina två små söta barn har dock varit hemma i sjuksängen idag, dottern var hemma i fredags också. Och idag låg även sonen pall. Någon konstig förkylning som går med halsont, snuva, huvudvärk och orkeslöshet. Hoppas de snart är på benen igen så de kan vara ute och njuta av det underbara vädret!


I lördags blev det mycket gjort på vår uteplats. Jag började med att gräva färdigt och förbereda för grässådd. När det var klart fixade jag till utemöblerna, blev jätte nöjd! 

Det har tillkommit ett skåp som jag satte på plats och gjorde ordning en ny plats för grillen och fixade fram lite krukor. Planterade lite, saknas fortfarande lite blommor/växter. 

Tidigare har vi haft blåa plastmöbler, men en stol gick sönder förra året så vi kände att det var ju ett täcken på att det är dags att införskaffa lite nytt. Så det blev ett set från Jysk med ett bord med glasskiva och 4 positionsstolar. Jätte sköna och snygga! 

Så här såg det ut innan makeovern, dock hade möblerna redan hamnat på tippen därför är det väldigt tomt. 

 

Nu har vi även köpt en låda som egentligen är till för att ha dynor i men vi har barnens uteleksaker i den samta alla fotbollar och tillbehör. Ser lite mer städat ut än att ha det i korgar som vi tidigare haft.


Och så här ser det ut nu:

 

Lite mer blommor, går på lila/blå och vitt i år. Alla delar av vår uteplats är inte med på bilderna.  Tex grillplatsen, där har jag hängt upp lite krukor på väggen som jag tror ska fyllas med kryddväxter. 


Så när maken kom hem i lördagskväll blev han super glad och nöjd när han såg vad jag hade pysslat med. Hela familjen trivs jättebra och tycker att vi inte kunde få det bättre.


Life is good! 


Nähä, nu väntar plugg! 


See you!


M

Av michaelaskrypin - 21 maj 2016 07:01

God morgon vänner!


Lördag morgon, kl. är 7 och jag känner att jag måste skriva av mig lite, är lite rastlös. Barnen sover, tur det för det blev sent igår. Har precis hällt upp en kopp kaffe och bläddat igenom tidningen lite snabbt. 

Solen skiner och det är underbara dofter ute av syrénknoppar som spricker, älskart!


Ni kanske undrar vad min rubrik handlar om, det ska jag tala om för er. Denna vecka har inneburit några besvikelser.För er kanske helt oförstårliga men för mig rätt stora. Det är inget i stil med på "liv och död", kan vara viktigta och stora ändå. 

  1. DIF spelar hemma mot KFF och förlorar med 3-0, vad händer???? Visst jag bor i Kalmar men den här familjen är Djurgårdare! 
  2. Andra DIF besvikelsen denna vecka, de har flyttat en hemmamatch som vi skulle se när vi är i Sthlm i sommar. Sjukt trist, barnen har sett fram emot detta så mycket att få se dem spela på sin hemmaplan. Men det går väl fler tåg....
  3. Igår åkte IFK Kalmar till Sundsvall, räknade verkligen med att de skulle åka hem med 3 poäng, men icke. De förlorade med 3-2. Fick inte bästa förutsättningarna då flyget från Stockholm till Sundsvall var inställt så de fick sätta sig i en buss ca 35 mil. Matchen blev framflyttad från 19.30-20.30 Känner med hela laget   
  4. Den här veckan har inte inneburit så mycket träning, endast 3 pass. Men hey veckan är inte slut än, räknar med ett pass idag och kanske 2 imorgon. Det är min vision sen får vi se vad det blir.
  5. Dottern har åkt på en förkylning, jätte tråkigt och jobbigt för henne. Det gjorde att vi fick ställa in gårdagens middag hos vänner och idag får  hon inte spela match som hon skulle ha gjort.  Hoppas hon orkar komma ut lite idag och njuta av det fina vädret.
  6. Nu sista besvikelsen....Let's dance! Jag har har hejat på Bianca från dag 1. Elisa har också varit super duktig men Bianca har något speciellt. Kände rätt tidigt att dessa två kommer stå i finalen. Men när de ropar upp Elisa som vinnare blev jag ärligt talat super ledsen.....Bra kämpat Bianca och jag förstår om du är besviken men i mångas ögon är du en vinnare ändå!!! Ta vara på all kärlek du får från nära och kära. 

Nä men nu har jag nog fått med alla besvikelser haha


Vad bjuder denna dag på då? Jo förr lördagen fick jag ett ryck att göra om i rabatten på vår "tomt", idag fortsätter arbetet. Dessutom har våra nya utemöbler kommit så uteplatsen ska få sig lite omvårdnad och piffas till. 

Sen hoppas jag som sagt på motion och sen mys med mina barn. Hoppas också på att makens tåg från Sundsvall inte blir försenat så vi får lite kväll med mys tillsammans. 


Kram på er och ha en fin, fin lördag!



Av michaelaskrypin - 13 maj 2016 16:36

Ja det är verkligen fy skäms på mig som inte har skrivit här på bloggen på ca 1,5 vecka. Riktigt dåligt av mig, min enda ursäkt är att livet går på högvarv och jag har faktiskt prioriterat annat än att sätta mig ner och blogga. Men nu känner jag att jag börjar komma på banan igen så nu kör jag!


Lite kort om denna dryga vecka som gått sedan jag krev sist. Förra onsdagen flög jag och barnen till Arlanda för att tillbringa långhelgen hos mina föräldrar som bor i Märsta. 

Vi hade jätte mysiga dagar med umgänge och vi besökte Stockholm och Vasa museet, jag tog en utekväll med min barndomsvän Sandra, hon är den enda jag har kontakt med och träffar. Vi hade en jätte rolig kväll som inte tog slut förrän kl. 02.10 I sommar kör vi en repris men då ska våra kära män få vara med.

Jag hann även med att få träffa min moster, hennes man och kusin, de kom hem från New York på lördagen så vi hade grill lunch hos mina föräldrar. Även mormor och en gammal vän till familjen kom förbi. Det var jätte mysigt att sitta ute och prata i det fina vädret. 

Söndagen åkte vi hem igen. Jag åker upp om 3 veckor igen med en vän, det ska bli jätte mysigt! Hopps att Stockholm då visar sig från sin bästa sida med solsken.


Denna vecka har rullat på som vanligt. Jobb, matlagning, tvätt, städ, läxläsning, hälsat på en familj som skaffat sig en hund MYS!!

Och jag har trängt in träning i allt detta. Det har blivit en pw och 3 löppass samt cykling till och från jobbet. Känner mig nöjd, veckan är inte slut än räknar med 2 pass till.


Min kära man har extremt myckt runt omkring sig så varje ledig stund vi har tillsammns nu försöker vi hitta sätt att fyll på energin. Då är träning jätte bra, att ge sig ut i motionsspåret med kvällssol och alla underbara dofter som finns nu är ju för härligt!


Den här helgen blir på hemmaplan. Ikväll blir det lugnt i TV soffan. Imorgon har IFK Kalmar hemmamatch så då ska jag och barnen åka till Gröndal och heja på för glatta livet. På kvällen skulle vi ha haft gäster men vi har skjutit på det för vi känner att vi hara för mycket, känner man ingen glädje så är det bättre att skjuta på det tills man känner ro. Tur man har vänner som förstår    

Så för oss blir det en lugn kväll med god mat och Eurovision. 

På söndag ska dottern spela match på förmiddagen och sen blir det bara till att umgås och ladda för en ny vecka 


Jaha, det var lite kort om hur mitt liv varit sen sist. Gör er nu en riktigt fin och mysig  helg!


På återseende!


Kram,

M



Av michaelaskrypin - 2 maj 2016 17:56

Rubriken sammanfattar min dag. Skitdag!
Dagen började med att jag vaknar med världens ledvärk, värre än vanligt. Hade ställt klockan på 4.45 för att ge mig ut och springa. Men jag fick ligga kvar i sängen. När jag väl gick upp gick allt jag gjorde snett. Andra saker började irritera mig, var precis som om allt bubblade upp till ytan.
Sen har dagen fortsatt så.

Kändes bättre när jag kom hem från jobbet till mina underbara barn. Blev tidig middag eftersom dottern har fotbollsträning. När det var undan plockat gav jag mig ut med en kopp kaffe och rensa ogräs. Och nu sitter jag i kvällssolen med en påtår och lyssnar på när sonen spelar fotboll.
Känner att irritationen börjar lägga sig....
En löparrunda lite senare ska nog göra susen.

Nu känner jag att veckan bara kan bli bättre och det vet jag att den blir, det vankas minisemester!

Ha en fin kväll!

Kram
M

Presentation

Här har ni en 35-årig tjej som älskar matlagning, bakning, resor, träning och hälsa. Men först och främst lägger jag min tid på min underbara familj!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards